Home

Sabien Tiels – Jij kent me beter dan ik

6 juli 2018 België Vlaams Vlaanderen


Drie weken geleden verscheen van Sabien de single ‘Een nieuwe dag’, die meteen door een aantal radio’s werd opgepikt, maar door een aantal grotere broers als niet voldoende zomers werd aanschouwd, en dus niet passend in hun zomerprogrammatie. Dat vond Sabien toch wel heel jammer, zeker gelet op de drukke zomeragenda, met onder meer 11 juli-evenementen, de Gentse Feesten en Song City op het programma.

Dus werd er uitgekeken naar een plan B en dat werd … een stunt. Begin juni had Sabien in Engeland twee songs geschreven, samen met Paul Drew (o.m. bekend van werk voor Clouseau) en Jack Duxbury, schrijver van songs voor onder meer Rag ‘n Bone Man. Er werd druk met Engeland getelefoneerd en beide heren bleken bereid om alles in hun agenda ‘on hold’ te plaatsen om meteen te starten met de productie van één van de nieuwe songs. De vraag werd hen gesteld op donderdag, de productie werd gestart op vrijdag, even laten bezinken tijdens het weekend en afwerken (nadat Sabien haar laatste suggesties had doorgegeven) en mixen op maandag. Diezelfde week berichtte Radio 2 al dat hij in de playlist voor de zomer werd opgenomen.

Het was dan nog een heel druk gedoe om een hoes te laten produceren en alles klaar te krijgen voor een release nu vrijdag 6 juli reeds, maar kijk … de stunt is gelukt. Twee singles op nauwelijks drie weken tijd. De radio’s kunnen nu kiezen en wij tippen al heimelijk op de nieuwe, in Engeland

Jij kent me beter dan ik.

Een zomerhit voor Sabien Tiels? Zeker weten.

Op Shazam kennen ze hem al en vanaf morgen (vrijdag) is hij te vinden op alle platformen (I-tunes, Spotify, Deezer, Amazon, 24-7, QoBuz, Google Play, Gracenote, Hitlab, KKBox, Medianet, Napster, Pandora, Tidal, YouTube Music en nog wel een paar.

De videoclip wordt eerstdaags ingeblikt en er wordt zelfs gewerkt aan een internationale versie van de song. Als dat geen stunt is ….

(c) foto’s: portret Sabien & hoes: Luc Standaert

 

Deel dit bericht via:

, , , , , , , ,